Disney

Svens wortel- en herfstkruidenmuffins

Totale tijd
60m
Bereidingstijd
25m
Kooktijd
35m

Kristoffs beste vriend is dol op wortels en je kleine Frozen-fans zullen dol zijn op deze herfstmuffins.

Perfect als snack na een dag op school en als herfsttraktatie.

Dit heb je nodig
  • 280 gram gewone bloem
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 56 ml plantaardige olie
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/4 theelepel zout
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 115 gram wortels, fijngeraspt
  • 3 grote eieren
  • 2 theelepels vanille
  • Bakvorm voor minimuffins
  • 250 gram magere roomkaas
  • 500 gram poedersuiker
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (160°C in heteluchtoven). Zeef de bloem, baksoda, kruiden en het zout in een grote kom.

  2. Voeg de geraspte wortel toe aan het bloemmengsel en meng alles door elkaar.

  3. IKlop in een andere kom de eieren, het suiker, de olie en de vanille door elkaar. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en schep beide mengsels voorzichtig door elkaar.

  4. Vet de bakvorm voor de muffins in. Schep het beslag met een lepel in de bakvorm en bak de minimuffins gedurende 15 minuten tot ze veerkrachtig aanvoelen en een tandenstoker er weer schoon uit komt. Laat de muffins helemaal afkoelen.

  5. Om het glazuur te maken, doe je de roomkaas en het poedersuiker in een kom. Meng de ingrediënten met een elektrische mixer tot een glad geheel.

  6. Wanneer de muffins helemaal zijn afgekoeld, spuit je het glazuur op de muffins. Je kunt ook een lepel gebruiken.

Als je de muffins gezond wilt houden, laat je het glazuur achterwege.
Instructies printen

Misschien vind je dit leuk: