Disney

Chesire Cat-paasei

Totale tijd
30m

Zoals Alice in Wonderland-fans weten, kan de Chesire Cat overal ineens opduiken.

Deze toverachtige Paasdecoratie is daar een goed voorbeeld van – een geverfd ei versierd met de brede glimlach van de kat.

Dit heb je nodig
 • Hard gekookte eieren die paarsrood zijn geverfd (met gebruik van Paasei-verf of eetbare verf op basis van gel) of een plastic ei met dezelfde grootte en kleur.
 • Schaar
 • Knutselpapier (roze of paarsroze papier voor de lach en de oren, paarsgestreept papier voor het lichaam en de staart) *
 • Lege keuken- of toiletpapierrol
 • Plakstift
 • Plakstippen
 • Een zwarte stift met dunne punt
Zo maak je het
 1. Maak een standaard voor het ei door paars gestreept papier rond een deel van het toiletrolletje te rollen en de overlappende randen vast te lijmen met lijm. Knip een staart uit hetzelfde papier en plak die aan de basis van de rol (als je wilt kun je het puntje van de staart accentueren met roze papier). Paats het ei overdwars op de bovenkant van de rol.

 2. Print het sjabloon en knip alle onderdelen uit. Gebruik de aangegeven onderdelen om een roze of paarsroze glimlach en twee oren uit te knippen.

 3. Plak de tanden en neus op de glimlach, zoals is weergegeven.

 4. Teken dan de snorharen.

 5. Gebruik plakstippen om de bovenkant van de glimlach op het ei te plakken, maar plak de onderkant van de glimlach niet vast zodat die recht blijft en breed lijkt (zoals de glimlach van de Kolderkat). Plak de ogen op de juiste plek boven de neus en gebruik de stift om wenkbrauwen te tekenen.

 6. Omlijn elk oor met de zwarte stift en vouw de onderrand om zoals weergegeven. Plak het omgevouwen deel van elk oor op de bovenkant van het ei.

Instructies printen

Misschien vind je dit leuk: