Disney

4 tips om je baby te laten lachen

Straal jij als je hartendief glimlacht? Wacht dan maar tot hij of zij echt begint te lachen… dat is het toppunt van schattigheid!

Hier zijn een aantal betrouwbare, ouderwetse tips om je baby gegarandeerd te laten schateren!

1. Applaus voor mama

pulling a funny face
Trek een gek gezicht! Ja, het werkt keer op keer en je kleine ster probeert je nog na te doen ook! Probeer op handen en voeten te lopen, doe een dansje, zing en doe gek, zodat de kleine man of vrouw naar een echte voorstelling kijkt. Als jij alles uit de kast haalt, blijft de aandacht van je lieveling geboeid en is het geschater niet van de lucht.

2. Traditionele handspelletjes

hand games with baby
“Hansje Pansje Kevertje!” Je ouders deden het bij jou, en nu is het jouw beurt om het bij je baby te doen! Traditionele handspelletjes zijn perfect om je schat aan het lachen te krijgen. Baby’s zijn dol op het kevertje dat over hun buik kriebelt. Speel met je kindje, verras het op een onverwacht moment!

Een ander grappig spelletje is om voorwerpen te verstoppen en ze een paar seconden later weer tevoorschijn te toveren. Hiermee trek je gegarandeerd de aandacht van je baby en stimuleer je een schaterlach.

3. Liedjes

singing to baby
Er is niets beter dan een liedje te zingen begeleid door gekke gebaren om je baby te laten schaterlachen. Je kindje kijkt je gefascineerd aan en meteen verschijnt er een brede glimlach. Lachen is besmettelijk, dus voor je het weet, ligt iedereen dubbel!

4. Babykusjes

baby kisses
Een andere tip is om plezier te combineren met tederheid. Baby’s vinden het heerlijk als je kusjes geeft op hun buik of lieve woordjes in hun oor fluistert. Overlaad ze met genegenheid en geniet van hun gegiechel: een win-winsituatie!