Disney

De 25 leukste jongensnamen geïnspireerd door Disney

Op zoek naar een stoere jongensnaam voor je baby? Bekijk ons overzicht met de leukste babynamen geinspireerd op Disney personages.

De mannelijke personages van Disney zijn er in alle soorten en maten, van mensen en krabben tot auto’s, met namen die net zo divers zijn, van heel gewoon tot volstrekt uniek. Veel namen behoren tot de middencategorie: het zijn namen die al tientallen jaren in gebruik zijn, maar nog steeds voldoende bijzonder klinken voor een jongetje dat nu geboren wordt. Hier volgen onze 25 favorieten. Vergeet ook niet onze 25 meisjesnamen geïnspireerd door Disney-personages te bekijken!

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_flynn

  Flynn

  Flynn Rider is de brutale held die uiteindelijk met Rapunzel trouwt in Tangled. Maar Flynn  is ook een charmante Ierse achternaam met dezelfde woeste aantrekkingskracht als het populaire Finn. De betekenis heeft te maken met de kleur rood, dus het is de perfecte naam voor een kindje met rood haar.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_sebastian

  Sebastiaan

  Sebastiaan is een rode krab met een sympathiek Surinaams accent in De Kleine Zeemeermin. Deze ietwat dramatische naam kent een lange en indrukwekkende geschiedenis. Het is de naam van een heilige uit de dertiende eeuw die in veel schilderijen voorkomt en een aantal kleurrijke Shakespeare-personages dragen de naam.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_russell

  Russell

  Russell is de uitbundige kleine padvinder in de Disney/Pixar-film Up uit 2009. Russell is populair geworden door beroemdheden zoals Russell Crowe en Russell Brand. Vertederende roepnamen voor Russell zijn Russ en Rusty.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_terence

  Timo

  Timo is het aardige en hulpvaardige mannelijke elfje in TinkerBell en de Verloren Schat.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_timothy

  Timothy - Timmie

  In Dombo is Timmie een circusmuis die optreedt als Dombo’s hulpje en mentor. Timmie en het Engelse Timothy hebben religieuze wortels en betekenen ‘god eren’ in het Grieks.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_woody

  Nick

  Nick Wilde is de sluwe vos uit Zootropolis. Hij is een beetje rebels en ziet de wereld door een roze bril.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_andy

  Andy

  Andy is de trotse eigenaar van Woody en Buzz Lightyear in Toy Story. De roepnaam is afgeleid van het populaire Andrew en Anthony. Deze verkorting is ‘mannelijk’, maar heeft tegelijkertijd een jongensachtige charme die vooral jeugdige ouders zal aanspreken.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_bruce

  Bruce

  In de Disney/Pixar-film Finding Nemo uit 2003 is Bruce de grote, witte haai die ondanks zijn dubbele rij gevaarlijk scherpe tanden een vriendelijke vegetariër is. En de naam is natuurlijk ook bekend door de legendarische stripheld Bruce Wayne, beter bekend als Batman.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_christopher

  Christopher

  Christopher Robin, in het Nederlands Janneman Robinson, is het lieve, aardige jongetje dat dikke maatjes is met Winnie de Poeh. Christopher klinkt edelmoedig en goed, wat de naam een geliefde klassieker maakt. Chris is de meest gebruikte roepnaam, al zijn Kit, Kip of Topher apartere varianten.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_chip

  Miles

  Miles van Morgen is de jonge ondeugende avonturier van Disney Junior die door de ruimte reist om alle wonderen te zien.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_dale

  Nemo

  Nemo is het clownsvisje uit Finding Nemo. Nemo heeft één vinnetje dat kleiner is dan normaal, maar dat weerhoudt hem er niet van om op avontuur te gaan.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_dashiell

  Dashiell - Dash

  Dashiell Parr is de tienjarige superheld uit The Incredibles  die supersnel kan rennen. Hoewel hij nog steeds niet in de top 1000 voorkomt, klinkt de roepnaam Dash wel hip.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_donald

  Donald

  De meest bekende Donald is de opvliegerige eend uit de stripverhalen. Deze naam straalt autoriteit en zelfvertrouwen uit en betekent ‘groot opperhoofd’ of ‘heerser over de wereld’.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_finn

  Finn

  Finn McMissile is een slimme Britse meesterspion in Cars 2. Deze vrolijke Ierse naam wordt geassocieerd met Finn MacCool, een beroemde held uit de Keltische mythologie. Het doet de populariteit van deze naam ook geen kwaad dat een van de hoofdpersonages uit Glee zo heet en wat dacht je van Finn uit Star Wars: The Force Awakens.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_gus

  Gus

  Gus (volledige naam: Octavius) is een van de schattige muizenvriendjes van Assepoester. Het is een rustieke roepnaam die afgeleid kan zijn van August, Augustus, Angus of zelfs Gustave.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_jack

  Jack

  Jack-Jack Parr is het jongste lid van de family Parr in de Disney/Pixar-film The Incredibles. De charmante piraat Jack Sparrow uit de Pirates of the Caribbean-reeks voegt extra cachet toe aan deze naam.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_remy

  Remy

  In Ratatouille is Remy de Franse rat en held die zo graag een beroemde chef-kok wil worden. Het personage is vernoemd naar de hond van regisseur Brad Bird. Supercool, deze naam.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_jake

  Jake

  Jake is de onbevreesde en soms sarcastische kangoeroemuis uit De Reddertjes in Kangoeroeland. Jake is een verkorte vorm van Jacob, een naam die de afgelopen tien jaar niet uit de lijstjes weg was te denken.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_jim

  Jim

  Jim Hawkin met de stem van Joseph Gordon-Levitt is de hoofdrolspeler in de Disney-film Piratenplaneet. Jim is de korte vorm van de Bijbelse naam James, wat ‘hij die verdringt’ betekent in het Hebreeuws.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_max

  Max

  Max Schnell is een racewagen uit Cars 2. Max is op dit moment enorm populair, samen met langere varianten zoals Maxwell, Maxen, Maximilian en Maximus (een paard in Tangled).

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_mickey

  Mickey

  Mickey Mouse is het meest legendarische personage in de geschiedenis van Disney en een vriend van kinderen van alle leeftijden. Mickey is een stoerdere versie van Michael.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_milo

  Milo

  Milo speelt de hoofdrol in de twee Atlantis -films van Disney: De Verzonken Stad en Milo’s Avontuur. Deze vlotte Engels-Ierse importnaam heeft associaties met het oude Griekenland. Milo is favoriet onder beroemdheden en heeft een groeiende schare fans. De energieke en nonchalante charme van deze naam draagt bij aan het recente succes.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_oliver

  Oliver

  Oliver is de dakloze kittenheld uit Oliver & Co., een animatiefilm uit 1988 gebaseerd op het boek Oliver Twist. Oliver klinkt energiek en stijlvol en heeft beroemde naamgenoten als Oliver Wendell Holmes, Oliver Hardy, Oliver Stone en Oliver Twist,.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_peter

  Peter

  Peter is de eeuwige jongen uit het oorspronkelijke toneelstuk Peter Pan or The Boy Who Wouldn’t Grow Up van J.M. Barrie en de Disney-film Peter Pan. Roepnamen zijn o.a. Pete en het sympathieke Petey. Ga je liever voor een zuidelijkere variant, noem een jongetje dan op z’n Italiaans Piero of Pietro.

 • uk_inspired_700x394_baby-boy-names_rex

  Rex

  Rex is een reusachtige, maar onzekere groene Tyrannosaurus Rex van plastic in alle drie de Toy Story-films. Rex betekent koning in het Latijn. De naam is van een koninklijke eenvoud en krijgt wat extra schwung door de x op het eind.