Disney

De 25 mooiste meisjesnamen geïnspireerd door Disney

Hier vind je de 25 mooiste namen voor meisjes.

De animatiefilms van Disney waren meteen vanaf het begin een bron van inspiratie voor ouders op zoek naar meisjesnamen. De echte winnaars zijn de prinsessennamen, zoals Ariël, Jasmine, Belle, Aurora, maar er zijn nog meer vrouwelijke personages geweest met prachtige namen, in zowel hoofd- als bijrollen. Vergeet ook niet onze 25 jongensnamen geïnspireerd door Disney-personages te bekijken!

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_marie

  Marie

  Marie is de lieve, maar ietwat verwende kitten uit De Aristokatten. Het is een variant van Mary, wat ‘ster van de zee’ betekent in het Latijn. Ook Marie Osmond en de Franse koningin Marie Antoinette hebben deze naam beroemd gemaakt.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_nala

  Nala

  Nala is de jonge leeuwin in De Leeuwenkoning die aanvankelijk Simba’s speelmaatje is, maar later zijn partner wordt. Hoewel Nala in de hindoeïstische mythologie een mannelijk personage is, heeft de naam een tedere en vrouwelijke klank.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_olivia

  Olivia

  Olivia Bokkingham is de jonge Schotse muis uit De Speurneuzen. Het is een prachtige shakespeareaanse naam die zowel sterk als lieftallig is. De naam is gerelateerd aan het oude Griekse symbool voor vrede en vruchtbaarheid.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_penny

  Penny

  Penny is het twaalfjarige meisje dat van dieren houdt in de animatiefilm Bolt. Nadat de naam in de jaren 60 enorm populair was, heeft hij nu een retro-uitstraling, al helpen actrices zoals Penelope Cruz om de naam een makeover te geven.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_rosie

  Rosie

  Rosie is de moederlijke zwarte weduwespin in Een Luizenleven. Haar naam heeft precies die vrolijke en vriendelijke uitstraling die perfect past bij een kinderboek.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_tiana

  Tiana

  Tiana is de naam van de eerste Afrikaans-Amerikaanse Disney-prinses in De Prinses en de Kikker uit 2009. De naam klinkt sterk en elegant, waarschijnlijk omdat hij op het woord ‘tiara’ lijkt. Niet helemaal toevallig is Tiana ook het Turkse woord voor prinses.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_violet

  Violet

  Violet Parr is de verlegen, koppige en sarcastische dochter uit The Incredibles die zichzelf onzichtbaar kan maken. Deze subtiele Victoriaanse bloemennaam kreeg een enorme boost toen Jennifer Garner en Ben Affleck hem in 2005 kozen voor hun dochter.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_willow

  Judy

  De optimistische Judy Hopps uit Zootropolis volgt haar droom en gaat bij het politiekorps in de grote stad. Hoe lastig de opdrachten soms ook zijn, ze laat zich door niets tegen houden om haar droom te volgen.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_alice

  Alice

  Alice is de nieuwsgierige en fantasierijke heldin uit De avonturen van Alice in Wonderland van Lewis Carroll en de ster van de animatiefilm Alice in Wonderland van Disney uit 1951. De naam is zowel vrouwelijk als klassiek, een perfecte keus voor een aardig en lief meisje.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_amelia

  Amelia

  Amelia Giebel, een gans met een komisch accent, is samen met haar zus Abigail een van de vele dierenpersonages uit De Aristokatten. Amelia is een van die ouderwetse meisjesnamen die op dit moment weer helemaal hip en happening zijn.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_ariel

  Ariël

  Hoewel Ariël in het moderne Hebreeuws een populaire mannennaam is, maakte de naam furore als vrouwennaam nadat prinses Ariël in de De Kleine Zeemeermin haar opwachting maakte. In het Engels en Frans wordt de naam ook wel gespeld als Arielle. Shakespeare gebruikte de naam voor de luchtgeest in The Tempest.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_audrey

  Audrey

  Het pittige, jongensachtige personage uit de twee Atlantis-films staat in schril contrast met de chique, serene en elegante uitstraling van een andere draagster van deze naam, Audrey Hepburn.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_aurora

  Aurora

  Prinses Aurora is de romantische heldin van de film Doornroosje. Volgens een oude mythe was Aurora de lieftallige godin van de dageraad, wier tranen veranderden in ochtenddauw.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_belle

  Belle

  Belle, wat mooi betekent, is de perfecte naam voor de lieftallige, dromerige, maar ook onafhankelijke heldin van Belle en het Beest. Het is ook een stijlvolle tweede naam, iets waar een aantal beroemdheden zoals Demi Moore en Bruce Willis al voor hebben gekozen.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_bianca

  Bianca

  Juffrouw Bianca was een elegante muis in De Reddertjes uit 1977. Bianca is de Italiaanse variant van Blanche. Deze nog steeds redelijk exotische naam werd bekend door twee toneelstukken van Shakespeare The Taming of the Shrew en Othello.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_celia

  Celia

  Celia Mae is een lief monster met slangenhaar in Monsters, Inc. Haar naam is tegelijkertijd verfijnd, elegant en energiek. Naar het schijnt bedacht Shakespeare hem voor zijn personage in As You Like It .

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_cleo

  Cleo

  Hoewel Cleo gewoon maar een goudvis was in Pinokkio, is deze naam een verkorte versie van de naam van een van de meest machtige vrouwen uit de geschiedenis: Cleopatra, de laatste en machtigste koningin van Egypte. Een roepnaam die heel goed op zichzelf kan staan.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_colette

  Colette

  Colette is de vrouwelijke chef-kok in Ratatouille , een echte ruwe bolster, blanke pit. Een variant van Colette is het langere Nicolette.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_daisy

  Katrien

  Katrien is natuurlijk het vriendinnetje van Donald Duck. Een vrolijke naam voor een vrolijke meid.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_elsa

  Elsa

  Deze naam is vanuit het niets in de top 100 van meest gekozen namen beland, een bewijs dat we niet genoeg kunnen krijgen van Elsa, Frozen’s sterke en zelfverzekerde rolmodel. Elsa, oorspronkelijk een koosnaam voor Elizabeth, wordt nu alom gebruikt als op zichzelf staande naam. Elsa komt ook in het Hebreeuws voor en betekent ‘vol vreugde’.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_flora

  Flora

  In Doornroosje is Flora de goede fee die prinses Aurora schoonheid schenkt. Flora, de Romeinse godin van de bloemen, tuinen en lente, is een verrassende comeback aan het maken. De zachte en geurige Flora is ook de naam van een heilige. In Schotland is de naam al lange tijd favoriet, aangezien er in de Schotse geschiedenis een heldin voorkomt die Flora heet.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_jane

  Jane

  In de Disney-animatiefilm is Jane heel wat avontuurlijker en pittiger dan in de oude Tarzan-films met echte acteurs. Haar naam heeft wat aan kracht ingeboet door de Engelse uitdrukking ‘a plain Jane’, een saai meisje, maar wij vinden geen enkele Jane saai. Denk maar eens aan rolmodellen als Jane Austen, Jane Addams en Jane Goodall.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_jasmine

  Jasmine

  Als de beeldschone Perzische prinses in de Disney-film Aladdin uit 1992 heeft Jasmine het publiek veroverd met haar mooie uiterlijk en exotische bloemennaam. De naam werd enorm populair na het verschijnen van de film.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_jessie

  Jessie

  Jessie is de levendige en avontuurlijke cowgirl uit Toy Story 2 en Toy Story 3. Ze is Woody’s maatje en de vriendin van Buzz Lightyear. Jessie is schattig en speels, maar niet te meisjesachtig.

 • uk_inspired_700x394_baby-girl-names_lilo

  Lilo

  Lilo Pelekai is het jonge Hawaïaanse meisje dat de hoofdrol speelt in Lilo & Stitch. Het is een energieke naam uit de Hawaïaanse, Duitse en Hebreeuwse cultuur.