Disney

Koninklijke babynamen geïnspireerd door Disney

Van prinses Aurora en prins Filip tot de nieuwste prinses Merida, in de films van Disney komen heel wat gedenkwaardige koninklijke helden en heldinnen voor. Een aantal van hen kan zelfs ons, het gewone volk, inspiratie opleveren voor een babynaam.

Bekijk onze 12 favorieten!

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_merida2

  Merida

  Prinses Merida, de hoofdrolspeelster in de film Brave van Disney/Pixar, is een pittige, sportieve, onafhankelijke middeleeuwse Schotse prinses met wild rood haar. Haar naam is echter niet Schots, maar Spaans. Het is een plaats in zowel Spanje als op het schiereiland Yucatan in Mexico. Merida staat bekend als de eerste Pixar-prinses.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_naveen

  Naveen

  Prins Naveen is de charmante, enigszins opportunistische, vrijzinnige en muzikaal getalenteerde prins van een niet nader genoemd Europees prinsdom. In De Prinses en de Kikker heeft hij pech en verandert in een kikker. Naveen, ook Navin gespeld, is een Indiase naam en betekent ‘nieuw’.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_philip

  Philip

  Dapper en onbevreesd zoals alleen een sprookjesprins kan zijn, is Philip in Doornroosje uit 1959. Hij kreeg deze naam vast als eerbetoon aan de in die tijd jonge en knappe Britse echtgenoot van koningin Elizabeth II.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_tiana2

  Tiana

  Disney’s eerste Afrikaans-Amerikaanse prinses, Tiana, moet een aantal moeilijkheden overwinnen voordat ze haar leven kan delen met prins Naveen in de film De Prinses en de Kikker uit 2009. De verfijnde naam Tiana is een verkleinvorm van namen zoals Tatiana en Christiana.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_adella

  Adella

  Adella is een van de dochters van koning Triton in De Kleine Zeemeermin en het zusje van de heldin van de film, Ariël.  Adella, vaak ook Adela geschreven, is een weinig voorkomende variant van Adele, een naam die recent weer vaker wordt gekozen door de populariteit van de zangeres Adele.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_aurora

  Aurora

  Prinses Aurora is de romantische heldin van de film Doornroosje. Ook haar naam heeft een romantische uitstraling. Volgens een oude mythe was Aurora de lieftallige godin van de dageraad, wier tranen veranderden in ochtenddauw.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_belle

  Belle

  Belle is het Franse woord voor ‘mooi’, een naam die uitstekend past bij de beeldschone heldin van Belle en het Beest, een van de moedigste prinsessen.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_caspian

  Caspian

  Prins Caspian is een heldhaftig personage in een aantal van The Chronicles of Narniaa-boeken van C. S. Lewis en de door Disney uitgebrachte verfilmingen van deze boeken. Lewis werd voor zijn keuze geïnspireerd door de Kaspische Zee, een reusachtig zoutmeer tussen Azië en Europa.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_eric

  Eric

  Eric uit De Kleine Zeemeerminis een Disney-prins die uit een bestaand land afkomstig is, Denemarken. Ook heeft hij echte vaardigheden en verplichtingen op en rond het water. Erik is recent flink gestegen in de lijsten met populaire babynamen en wordt vast een blijvertje.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_flynn

  Flynn

  Flynn Rider, geboren Eugene Fitzherbert, is een avontuurlijke bandiet in Tangled. Na heel veel avonturen en heldendaden trouwt hij met de heldin, Rapunzel. Flynn is een levendige Ierse achternaam met een flinke dosis ouderwetse Hollywood-glamour.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_giselle

  Giselle

  In Enchanted, een film uit 2007, is Giselle de naam van een vindingrijke prinses, gespeeld door Amy Adams, die in het denkbeeldige animatiekoninkrijk Andalasia woont. Giselle is een Franse naam met een gracieuze uitstraling, zowel door de associatie met het gelijknamige ballet als door de gelijkenis met het woord ‘gazelle’.

 • uk_inspired_700x394_royal-baby-names_jasmine2

  Jasmine

  De exotische Jasmine is een jonge prinses uit het betoverde land Agrabah in de Disney-versie uit 1992 van Aladdin en de twee vervolgen. De tere, bloemrijke naam Jasmine werd rond 1900 voor het eerst gebruikt als meisjesnaam, verdween en werd plotseling weer populair nadat de heldin van Aladdin op het witte doek was verschenen.