Disney

De hoorns van Maleficent

Totale tijd
1u

Ze noemt zichzelf de ‘heks van al het kwaad’ en ze is dan ook iemand waar je rekening mee moet houden.

Ze gaat gekleed in een donkere mantel met een eigenzinnig, gehoornd hoofddeksel. Deze groen getinte fee kan allerlei kwade toverspreuken uitspreken en de vorm aannemen van een monsterlijke draak. Met deze stekelige hoofdband en een beetje schmink ondergaat je trick-or-treater een prachtige transformatie en wordt hij/zij Maleficent zelf.

Dit heb je nodig
 • Download de hoorns van Maleficent
 • Schaar, dik papier (zwart en neongeel of groen)
 • Zwart, dik papier
 • Lijmstick
 • Lijmstift
 • Kleine schuimborstel, glitterlijm (optioneel)
 • Lijmpunten of een nietmachine
Zo maak je het
 1. Print de sjabloon. Plaats het vel met de hoornbasis op een vel normaal papier. Knip vervolgens door beide lagen papier de hoorn uit zodat je twee gelijke vormen krijgt.

 2. Plak de twee uitgeknipte stukken aan elkaar zoals weergegeven.

 3. Gebruik het volledige stuk vervolgens als patroon om dezelfde vorm uit te knippen van neongeel of neongroen dik papier.

 4. Gebruik vervolgens de sjabloon met de hoorndelen om twee van elk deel uit te knippen uit zwart dik papier.

 5. Begin in het midden van de kartonnen basis en werk naar de uiteinden. Plak de delen op hun plek op elk van de hoorns. Laat tussen iedere hoorn wat ruimte vrij, zoals weergegeven. Smeer een laag lijm op beide kanten van de hoorns die je afhebt. Als je kind graag een glittereffect wil hebben, kan hij/zij de hoorns met glitterlijm versieren.

 6. Maak vervolgens een hoofdband door een lange strip van 3,8 cm breed uit dik papier te knippen. Plak de hoorns in het midden van de strip. Laat de uiteinden van de hoofdband overlappen en zet ze vast met lijmpunten of nietjes zodat er een band ontstaat die om het hoofd van je kind past.

Instructies printen