Disney

Disney prinsessenkasteel

Totale tijd
1u

Bouw het kasteel van prinses Belle na en maak zo een fantastische plek waar je kleintjes hun eigen sprookjesavonturen kunnen beleven

Het sprookjeskasteel wordt gemaakt van dozen en lege rollen keukenpapier. Een leuke klus dus voor de kleintjes om mee te helpen met bouwen. Of ook leuk! Gebruik het kasteel als Sinterklaas surprise!

Dit heb je nodig
 • Printer
 • Grote kartonnen doos
 • 4 cornflakesdozen
 • 8 lege rollen keukenpapier
 • Schaar
 • Rode, witte en zwarte verf (rood en wit om roze te maken, zwart en wit om grijs te maken)
 • Potlood
 • Plakband
 • Lijm
 • Koord voor de ophaalbrug (optioneel)
 • Lucifers
Zo maak je het
 1. Print de stickers van het kasteel en help je kind bij het uitknippen ervan.

 2. Knip de flappen aan de bovenkant van de grote kartonnen en verf de rest van de doos grijs.

 3. Plak de cornflakesdozen af en verf ze roze.

 4. Verf zes rolletjes keukenpapier roze en verf er twee grijs. Knip de grijze rolletjes in tweeën zodat je vier kleine rolletjes krijgt.

 5. Leg de halfronde dakpannen die je hebt uitgeknipt en alle kartonnen rolletjes bij elkaar. Lijm de lipjes aan de uiteinden van elk dak aan elkaar zodat een kegelvorm ontstaat. Breng wat lijm aan op een van de uiteinden van een rol en bevestig hierop de kegelvorm. Zo krijg je een torenspits. Herhaal dit voor de overige zeven rollen.

 6. We gaan verder met de sokkel van het kasteel. Leg de vier kleine, grijze torens bij de grote grijze kartonnen doos. Knip in elk van de torens twee sleuven met een lengte van 2,5 cm in hoek van 90 graden van elkaar, en schuif de torens op elke hoek van de grote doos.

 7. Om het hoofdgedeelte van het kasteel te maken, pak je de rechthoekige dakpannen en vier cornflakesdozen. Vouw de dakpannen dubbel op de vouwlijn en lijm de lipjes vast aan de bovenkant van de cornflakesdozen. Plak daarna de onderkant van de vier roze dozen vast aan de binnenkant van de grote doos zodat een vierkante vorm ontstaat.

 8. Nu kun je de torens aanbrengen. Breng lijm aan op de zijkant van de torens en plak ze vast in de hoeken van de cornflakesdozen of in de vierkante ruimte aan de binnenkant.

 9. Het bouwwerk is nu klaar. Nu kun je het verder gaan verfraaien! Neem de rest van de stickers en help je kinderen eventueel om ze op de juiste plek te plakken.

 10. Plak een lucifer op het rechte uiteinde van de vlag op en steek de vlag op een torenspits.

 11. De ophaalbrug kun je vastlijmen aan de sokkel van het kasteel. Pak een stukje overgebleven karton en plak hier aan beide kanten een houten poort op. Maak twee gaatjes aan elke kant van de poort, plaats de poort tegen de sokkel van het kasteel en zet deze vast met plakband. Markeer de plek van de gaatjes met een potlood en maak vervolgens twee gaatjes in de grote doos. Rijg een koord door beide gaatjes en leg een knoop om de ophaalbrug te bevestigen.

Maak je droomkasteel nog mooier door extra torens toe voegen en andere kleuren aan te brengen. Je kunt ook extra stickers maken en printen of een eigen tekening uitknippen.
Instructies printen