Disney

Bowlen met Olaf

Maak je verjaardagsfeestje met Frozen-thema helemaal af met dit geweldige bowlingspel.

Dit spel is gemakkelijk te maken en biedt uren speelplezier.

Dit heb je nodig
 • 10 waterflessen
 • Groene mosbal (een tennisbal mag ook)
 • Witte, zwarte, oranje, bruine en groene acrylverf
 • Penselen
 • Rol kraftpapier
 • Maskeertape
 • Waskrijt of viltstiften (optioneel)
Zo maak je het
 1. Verwijder de etiketten van tien lege waterflessen, bij voorkeur van 0,5 of 1,0 liter, en was de lijmresten van de flessen. Haal de doppen eraf, maar gooi ze niet weg.

 2. Knijp ongeveer een eetlepel witte verf in de eerste fles (als de verf dik is, voeg je een paar druppels water toe). Draai de dop weer op de fles en schud de fles flink heen en weer en op en neer tot de hele binnenzijde van de fles is bedekt met een laag witte verf. Hoe oud je kinderen ook zijn, met dit klusje willen ze gegarandeerd helpen.

 3. Schroef de dop los, giet de overtollige verf uit de fles en laat de fles zonder dop staan om de verf te laten drogen. Doe dit ook voor de negen andere waterflessen. Tip: zorg ervoor dat je wat witte verf extra hebt als je flessen van 1,0 liter gebruikt.

 4. Teken met fijne penselen Olafs gelaatstrekken op de fles. Teken op het bovenste deel van de fles zijn gezicht, twee ogen, wenkbrauwen en een oranje wortelneus. Meng witte en blauwe verf om een lichtblauwe verf te krijgen waarmee je Olaf zijn grote, brede lach kunt geven en de omtrek van zijn hazentandjes kunt maken. Geef Olaf op elke fles een ander gezicht om recht te doen aan zijn expressieve karakter. Je kunt eventueel ook met bruine verf armen van takjes en met zwarte verf drie knopen van kolen op zijn buik schilderen.

 5. Wacht tot de verf droog is. Je kunt dit proces desgewenst versnellen door de flessen voorzichtig te verwarmen met een haardroger.

 6. Gebruik een middelgrote groene mosbal uit een hobbywinkel om mee te bowlen of maak zelf een bal.

Je maakt als volgt zelf een bal:
Beschilder een tennisbal met bruine en blauwe strepen zodat deze op een trol lijkt. Meng bruin en blauw om een modderkleurige verf te maken en gebruik deze met de andere kleuren.
Je hoeft niet netjes te schilderen, je mag best een beetje kliederen en vegen. Je kunt het jezelf gemakkelijk maken door de bal in een kopje te leggen en vervolgens de bovenste helft te beschilderen. Wanneer de verf droog is, draai je de bal om en beschilder je de rest. Laat de verf goed drogen.
Je kunt eventueel ook drie kleine zwarte cirkels op de trolbal schilderen zodat deze op een bowlingbal lijkt.
Instructies printen

Misschien vind je dit leuk: