Disney

Elsa 3D-bouwplaat

Totale tijd
20m

Toon je magische krachten en maak een 3D-versie van Elsa uit Frozen!

Deze bouwplaat staat garant voor uren speelplezier in het land van Arendelle.

 

Dit heb je nodig
 • Elsa-bouwplaat downloaden
 • Papier of knutselkarton
 • Schaar of hobbymes
 • Lijm of dubbelzijdige tape
Zo maak je het
 1. Print de sjabloon op normaal papier of karton. Snijd of knip elk stuk uit met een hobbymes of schaar.

 2. Knip niet langs de stippellijn. Die dient als vouwlijn voor het papier.

 3. Lijm Elsa’s rug en romp aan elkaar vast zodat het ontwerp dubbelzijdig is. Laat de lijm drogen en vouw het onderste deel van Elsa's romp langs de blauwe stippellijn naar voren. Vouw vervolgens Elsa's gezicht naar achteren langs de gouden lijn over haar schouders.

 4. Pak het borststuk van Elsa en vouw het langs alle stippellijnen. Vouw telkens van je af. Lijm de lipjes G en F vast op de witte achterkant van Elsa's borst.

 5. Breng lijm aan op lipje H van Elsa's borst en plak dit op het gebied H op haar romp. Zorg dat haar schouders goed zijn uitgelijnd.

 6. Als de lijm is gedroogd, breng je lijm aan op de lipjes I, J, K en L, en plak je deze vast. Houd de lipjes vast tot de lijm droog is. Mogelijk moet je de lipjes met behulp van een pen of potlood op de juiste plaats in de borstkas duwen.

 7. Vouw Elsa’s armen en plak ze aan elkaar vast zodat het ontwerp dubbelzijdig is. Zorg dat ze goed zitten voordat de lijm droog is. Bevestig de armen aan de zijkanten van Elsa's lichaam, onder haar schouders, door de lipjes E en D vast te lijmen op de bijbehorende delen E en D.

 8. Knip de jurk in langs de witte lijnen, recht tegen over waar je de A-lipjes vouwt. Vouw alle stippellijnen boven aan de jurk en elk A-lipje van je af. Houd de jurk met de paarse zijde naar je toe gericht en lijm de A-lipjes een voor een van links naar rechts vast op de achterkant van het stuk jurk ernaast. Zo ontstaan er plooien in de jurk.

 9. Wanneer je de A-lipjes hebt vastgeplakt, is het misschien gemakkelijker om lipje C aan de binnenzijde van de jurk te plakken voordat je het laatste B-lipje voor de plooien vastplakt.

 10. Bevestig de romp en de jurk van Elsa aan elkaar door de lipjes aan haar taille met de witte zijde vast te lijmen langs de delen M en N tot boven aan de jurk. De vouw in de jurk moet zich aan de achterzijde bevinden.

Het knippen moet gedaan worden door een volwassene.
Instructies printen

Misschien vind je dit leuk: