Disney

Frozen Schmink – Elsa

Versier je gezicht met de magie van Frozen.

Bekijk in deze video hoe je een prachtige sneeuwstorm op je gezicht schildert.

Spelers: 2
Dit heb je nodig
 • Gladde spons
 • Kom met water
 • Schoteltje om de verf te mengen
 • Platte penseel met rechte punt
 • Kleine penseel met spitse punt
Zo maak je het
 1. Trek verfstrepen in elke kleur op het schoteltje.

 2. Maak de spons nat en druk deze op de verfstrepen zodat het alle kleuren opneemt. Beweeg de spons een beetje zodat de kleuren iets in elkaar overlopen.

 3. Laat je kind de ogen sluiten. Druk de spons op het gezicht van je kind. Begin met de donkerste kleur op het ooglid en eindig met de lichtste kleur bij de slaap.

 4. Til de spons steeds even op en druk hem dan weer op het gezicht, waarbij je uitwaaiert over de slapen en het hele voorhoofd. Doop zo nodig tussendoor de spons weer in de verf op het schoteltje.

 5. Doop een schoon hoekje van het sponsje in de lichtblauwe verf. Breng dit vanaf de slapen naar beneden toe aan op de wangen.

 6. Als de verf droog is, doop je de platte penseel in de witte verf. Begin bij het dikste eind van de veeg en maak tikkende bewegingen naar boven toe. Zet daarbij iets minder kracht. Maak sneeuwvegen aan de zijkant van de ogen en langs de wangen naar beneden.

 7. Teken met hetzelfde penseel een verticale streep midden op het voorhoofd. Trek er een horizontale lijn doorheen en vervolgens twee dunnere diagonale strepen.

 8. Teken met je fijne penseel kleine streepjes van witte verf vanuit de dikkere strepen die je net getrokken hebt. Zo maak je de sneeuwvlok.

 9. Maak twee kleinere sneeuwvlokken van twee gekruiste strepen op verschillende plekken op het voorhoofd en boven op de wangen.

 10. Oefen ten slotte iets meer druk uit om sneeuwballen te maken langs de bovenkant van de wenkbrauwen.

Instructies printen

Misschien vind je dit leuk: