Disney

Frozen-tasjes

Totale tijd
30m

Wil je een feestje op een leuke manier afsluiten of wil je een cadeautje op een leuke manier verpakken?

Deze Frozen-tasjes zijn ongetwijfeld een leuke eye-catcher als afsluiting van een feestje!

Dit heb je nodig
 • Download de sjablonen
 • Normaal papier of karton (wit)
 • Schaar
 • Liniaal
 • Lijm stift
 • Bruine stift
 • Sven: Bruin tasje
 • Olaf: Wit tasje, bruine pijpreinigers (optioneel), lijmpistool (optioneel)
 • Frozen stijl: Zwart tasje, perforator
Zo maak je het
 1. Download en print het sjabloon en knip de stukjes uit.

 2. Sven:

  - Knip het sjabloon uit voor het vormen van het tasje. Plaats het sjabloon op het bruine tasje met het gebogen uiteinde aan de bovenkant van het tasje. Teken met potlood om het afgeronde einde en knip daarna de bovenkant van het tasje met de bocht mee. Knip door zowel de voor als achter laag van de bovenkant van het tasje.

  - Meet en teken met potlood een horizontale lijn van ongeveer 10 centimeter vanaf de onderkant van het tasje. Vouw langs deze lijn, zodat de gebogen bovenzijde van het tasje wijst naar de bodem van de zak.

  - Knip de snuit vorm, de twee geweien, de twee oren, de twee ogen en de kleurrijke kraag van Sven uit.

  - Plak de twee ogen boven de snuit.

  - Doe wat lijm op de stukjes aan de zijkant van de oren. Druk deze stukjes onder de vouw aan beide kanten van het tasje zodat de oren naar buiten wijzen zoals op de afbeelding.

  - Doe wat lijm aan de onderkant van het gewei en plaats ze onder de achterkant van de gevouwen rand van het tasje. Het gewei moet ietsje naar voren steken van Sven’s hoofd, net zoals op de afbeelding.

  - Lijm de kraag van Sven horizontaal over de zak, ongeveer één duim van de bodem.

 3. Olaf:

  - Teken met potlood een flauwe bocht aan de bovenkant van het witte tasje. Knip langs de bocht om het tasje een ronde vorm te geven.

  - Meet en trek een horizontale lijn met potlood 15 centimeter van de onderkant van de tas. Vouw langs deze lijn, zodat de gebogen bovenzijde van het tasje wijst op de bodem van de tas.

  - Knip Olaf’s ogen, wenkbrauwen, neus, mond, tanden, zwarte knoop en takjes haar uit.

  - Plak de knoop vast zodat de vlakke rand langs het midden van de onderrand van het tasje zit.

  - Plak de tanden in het midden van de blauwe mond, lijn dit uit.

  - Plak de blauwe mond bovenaan, zoals op de afbeelding, zodat de bovenste rand wordt verborgen door de bovenkant van het tasje. Olaf’s tanden mogen ietsje uitsteken.

  - Lijm de ogen en wenkbrauwen in het midden van de omgevouwen tas. De ogen moeten in het midden staan.

  - Lijm de bovenste helft van de wortel neus. Plak de neus op de omgevouwen tas boven de onderzijde van de wortel die over de gebogen rand zit.

  - Lijm de onderzijde van het takjes haar en plak achter de bovenrand van de vouw.

  Optioneel: in plaats van de twijgjes kun je ook 3 bruine pijpenragers gebruiken. Voeg de 3 pijpenragers samen en lijm ze aan de achterkant van het tasje. Laat de lijm even drogen en buig dan de de pijpenragers zodat ze op takjes lijken.

 4. Frozen stijl:

  - Knip de groene en paarse Frozen vormen, de grote groene cirkel en de kleinere paarse cirkel met het sneeuwvlok design uit.

  - Perforeer 12 kleine blauwe rondjes uit het blauwe vierkant op het printpapier met een perforator.

  - Lijm het groene Frozen-ontwerp aan de onderkant van het zwarte tasje, zodat de lange, rechte onderrand van het ontwerp is uitgelijnd met de onderrand van het tasje.

  - Doe een beetje lijm onder aan de onderkant van de driehoek onderaan het paarse Frozen sjabloonl Plak het gelijmde stuk op het bovenste derde deel van de groene cirkel, zoals op de afbeelding te zien is.

  - Lijm de achterkant van de paarse sneeuwvlok cirkel en plak dit op het midden van de groene cirkel. De onderste punt van het paarse Frozen sjabloon komt tussen de twee cirkelvormen.

  - Plak het paarse Frozen-ontwerp, met de bijbehorende rondjes aan de voorkant van het tasje. De rechte, bovenrand van het ontwerp moeten worden afgestemd op de rechte, bovenrand van de tas.

  - Play de kleine blauwe rondjes op de voorkant van het tasje.

 5. Vul de tasjes met Frozen traktaties of een cadeautje.

Het knipwerk moet gedaan worden door een volwassene.
Print Instructions

Misschien vind je dit leuk: