Disney

10 Levensdoelen van Jack Sparrow

Schuilt er een piraat in jou?

Jack is back in Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge.In dit nieuwe avontuur strijdt de iconische, roekeloze antiheld Jack Sparrow (Johnny Depp) tegen zijn aartsvijand kapitein Salazar (Javier Bardem). Jack Sparrow is ongetwijfeld de piraat met de meeste flair. Haal de piraat in jezelf naar boven met onderstaande tips. 

Bestel hier je bioscoopkaartjes voor Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge.

1. Vernoem een aap naar jezelf.

…Zelfs als die naam is bedoeld als een belediging. Dat telt nog steeds.

2. Neem deel aan een achtervolging (met koets) op hoge snelheid.

Een gemiddelde snelheid is ook acceptabel. Het is onze droom om met de wind door onze haren bovenop een rijdende koets te balanceren.

3. Ga op audiëntie bij de koning.

Of een andere vorst. We willen wel dat deze audiëntie onder betere omstandigheden plaatsvindt dan die van Jack.

4. Steel op spectaculaire wijze de show.

Zelfs op een zinkend schip weet kapitein Jack Sparrow nog de show te stelen. De volgende keer dat we door de draaihekken van Dinseyland lopen, proberen we er net zo statig en evenwichtig uit te zien.

5. Zwaai aan een kroonluchter.

…gewoon omdat het er ontzettend leuk en dramatisch uitziet.

6. Volg een schatkaart.

…En vind een schat. We bedoelen een echte schat. We weten dat er ergens een op ons wacht. We gaan er een vinden.

7. Ontsnap aan liefhebbende fans.

Ja, kapitein Jack Sparrow werd in dit voorbeeld op de hielen gezeten door kannibalen, maar ze hadden hem echt lief. Ze behandelde Jack als een koning tot het tijd was om hem op te eten. De stemming van het publiek kan net zo snel omslaan. Er komt een dag waarop we geliefd worden en mensen ons achterna willen zitten, en er komt een dag waarop we genoeg conditie hebben om ze voor te blijven.

8. Spring zonder angst van een klif het water in.

Misschien niet van een klif, maar we willen gedurende ons leven toch wel één angst overwinnen. We beginnen met hoogtes en gaan dan verder met spinnen en dan de klif. Misschien.

9. Zwaardvechten met Will Turner.

Helemaal als we in chocoladepoeder aan het zwaardvechten zijn. We vinden het ook helemaal prima om chocolade met Will te gaan eten. Of gewoon met hem af te spreken. Of gewoon naast hem te staan.

10. Accessoires, accessoires, accessoires.

De stijl van kapitein Jack Sparrow ziet er top uit. Hij weet dat less is more niet opgaat. More is more.

Dit zijn slechts enkele van onze levensdoelen geïnspireerd op kapitein Jack Sparrow. Levensdoelen die net niet op de lijst zijn gekomen, zijn ‘sta op van de dood’ en ‘knoop een aantal schildpadden aan elkaar om een vlot te maken’. Helaas zijn we niet piraat genoeg voor die ondernemingen.