Disney

5 stijllessen van Jack Sparrow

Hoe kun je kapitein Jack Sparrow het beste omschrijven? We weten dat hij de enige echte is en daarom is het lastig om een label op Jack te plakken. We kunnen het echter wel hebben over zijn unieke gevoel voor stijl. Het kan misschien lijken dat Jack’s gevoel voor mode een beetje wanordelijk en ondoordacht is, net als hoe hij in het leven staat. Als we hem beter bekijken, wordt het duidelijk dat Jack precies weet wat hij doet en we kunnen een heleboel dingen opmerken aan zijn persoonlijke stijl.

Steel de show in elke kamer

Je weet direct dat kapitein Jack Sparrow is gearriveerd, of hij nu per zinkend schip aankomt of door een raam vliegt. Zijn charisma, of zijn bedrevenheid, is ook van toepassing op zijn stijl. Dat is niet iets wat je kunt kopen, maar het is iets dat je voor jezelf kunt maken. Als je net als Jack je persoonlijkheid voor je laat spreken, doen je kleren dat ook.

Omarm laagjes

Sjaals, riemen, giletjes, laarzen… de lijst met items die Jack in lagen gebruikt, is eindeloos. De verscheidenheid voegt contrast en structuur toe waardoor zijn outfits er net zo interessant uit blijven zien als hijzelf. Vanwege praktische beweegredenen kun je een trui over een overhemd en jasje dragen, of zelfs meerdere vesten tegelijkertijd dragen. Een wijde blouse en een zwaardhouder zijn zeker goede mogelijkheden.

Accessoires, accessoires en nog meer accessoires

Jack doet niet echt aan less is more en helemaal als het aankomt op zijn accessoires. Van snuisterijen in zijn haar tot zijn rode bandana. Het draait allemaal om welke accessoires hij nog meer aan zijn outfit kan toevoegen. Deze look werkt alleen vanwege de betekenis achter elk accessoire. Er zit een verhaal achter elk van zijn accessoires waardoor ze een persoonlijke toevoeging zijn aan het geheel. Als je jouw accessoires net zo zorgvuldig uitkiest, kun je er net zoveel dragen als je wil.

Richt je op de details

Als je nauwkeuriger naar Jack’s outfit kijkt, kun je zien hoeveel detail er in elk kledingstuk zit. Zijn gilet heeft bijvoorbeeld fijnmazig borduurwerk en zijn gespen hebben allemaal unieke vormen. Deze zorg en waardering voor ontwerpen is iets dat we allemaal op onze eigen kleren kunnen toepassen. Het is heel makkelijk om kleren uit te zoeken die anderen ook dragen, maar als je net als Jack aandacht besteedt aan de details van een kledingstuk, zal je outfit er beter uitzien.

Zelfvertrouwen is essentieel

We kunnen er niet omheen dat je een bepaalde mate van zelfvertrouwen moet hebben om een look als die van Jack te kunnen dragen. Het is behoorlijk moeilijk om altijd zoveel zelfvertrouwen te hebben, maar Jack heeft daar natuurlijk geen problemen mee. Zelfs als hij niet zeker weet wat er aan de horizon lonkt, vaart hij verder, klaar voor alles wat hij tegenkomt. Dus als je de volgende keer niet zeker weet of je die jumpsuit aankan of dat je je haar moet veranderen, moet je onthouden dat je in jezelf moet geloven. Dankzij zelfvertrouwen kan een gewone outfit er fantastisch uitzien.

Bestel hier je bioscoopkaartjes voor Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge.