Disney

12 goede voornemens voor alle Disney fans

Geen paniek, maar je ziet inderdaad een gloednieuw jaar voor je liggen.

Als voorbereiding op wat het allerbeste jaar van ons leven gaat worden, zijn hier 12 goede voornemens (één per maand, niet per ongeluk maar met opzet!) die een vleugje Disney magie aan het jaar toevoegen.

1. Leef in harmonie met de kringloop van het leven.

1

De wereld is groot en mooi en vol fantastische dingen als zonsopgang en mandrils die leeuwenwelpen aan de hele savanne laten zien. Trek erop uit en ontdek de natuur. Dat raakt ons allemaal.

2. Beëindig relaties die niet goed voor je zijn.

2

Als het tot je doordringt dat iemand die je als vriend beschouwt, eigenlijk niet echt aardig tegen je is of als het ernaar uitziet dat hij alleen met je omgaat vanwege je magische haar, zet er dan een punt achter. Jouw tijd, energie en liefde zijn kostbaar. Besteed ze aan iemand die het waardeert.

3. Laat los.

3

Je had dit vast zien aankomen, en je had gelijk. Dit is geweldig advies. Het verleden is voorbij en al je getob verandert niets aan wat al gebeurd is. Niemand heeft daar tijd voor in 2017! Richt je energie op het heden.

4. Lees boeken.

4

Lezen maakt een betere schrijver van je, vult je hoofd met nieuwe ideeën en is vooral heel leuk. Neem een voorbeeld aan Belle en stel jezelf een aantal leesdoelen. Je hoeft niet te overdrijven. Als je één boek per maand leest, ben je al heel goed bezig.

5. Maak een nieuwe vriend.

5

Je kent vast wel het liedje van Geest waarin hij zingt: “Waar vind je nou zo’n vriend als ik?” Misschien is dit een goed jaar om op zoek te gaan. Probeer nieuwe mensen te ontmoeten of praat met mensen in je omgeving die je eigenlijk amper kent. Onthoud dat je alleen goede vrienden kunt maken als je zelf ook een goede vriend bent.

6. Leer iets nieuws.

6

Je bent misschien altijd al geïnteresseerd geweest in een bepaald onderwerp, maar je hebt je er nooit in verdiept. Doe dat nu. Kijk naar natuurdocumentaires, leer een nieuwe taal of lees biografieën over geweldige mensen. Wat er ook gebeurt, je wordt vanzelf gelukkiger als je elke dag slimmer wordt.

7. Vraag advies aan mensen die je bewondert.

7

Je hoeft nooit bang te zijn om een domme vraag te stellen aan mensen waarnaar je opkijkt. Er zijn geen domme vragen. Die mensen zullen blij zijn dat je ze om advies vraagt en helpen je graag. Bovendien kun je zo profiteren van hun wijsheid en voorkomen dat je dezelfde fouten maakt. Iedereen heeft hier baat bij, dus trek je stoute schoenen aan en stel die vraag!

8. Laat je niet misleiden door uiterlijke schijn.

8

Je kent vast iemand op school of op je werk met wie je nog nooit echt hebt gepraat. Neem in 2017 niet gewoon aan dat je alles van iemand weet en doe je best om mensen te leren kennen. Anders loop je misschien een geweldige vriendschap mis.

9. Pak een probleem heel anders aan.

9

Je komt altijd struikelblokken tegen op weg naar je doelen. Het gaat erom hoe je daarmee omgaat. Dit jaar ga je obstakels op nieuwe en creatieve manieren aanpakken, vooral als je ze al eerder bent tegengekomen. Probeer problemen op te lossen en niet op te lappen, zelfs als dat meer moeite kost.

10. Doe iets wat je nog niet eerder hebt gedaan.

10

Of je nu een instrument oppakt, een nieuwe sport gaat doen of naailessen gaat volgen, geef jezelf toestemming om een beginneling te zijn. Toegeven dat je ergens niet goed in zult zijn als je ermee begint, geeft een bevrijdend gevoel en maakt het leuk om er een rommeltje van te maken en de fout in te gaan.

11. Blijf aardig als het botst.

11

Er zijn altijd mensen met wie je weinig gemeen hebt en dat zal dit jaar niet anders zijn. Wat wel anders kan zijn, is dat je aardig kunt blijven als het met iemand niet klikt. Als je elke avond naar bed kunt gaan in de wetenschap dat je aardig bent geweest tegen de mensen om je heen, zelfs tegen de mensen die niet aardig tegen jou zijn, kun je trots op jezelf zijn.

12. Omarm wat je uniek maakt.

12

Het is lastig om niet aan de verwachtingen van anderen te willen voldoen en het is lastig om er niet bij te willen horen. Maar het leven zou ongelofelijk saai zijn als iedereen hetzelfde was! Elk jaar zul je jezelf beter en beter begrijpen. Laat het nieuwe jaar nieuwe inzichten brengen en omarm wie je bent.