Disney

De powervrouwen van Disney

Disney-vrouwen weten hoe ze dingen gedaan moeten krijgen. Ze lossen problemen op, komen voor zichzelf op en volgen hun dromen.

We weten zeker dat jij al wel eens bent geïnspireerd door een Disney-vrouw: misschien dat haar dappere optreden jou de moed heeft gegeven een nieuwe hobby te nemen, een betere leider te zijn of naar je hart te luisteren. Om Internationale Vrouwendag te vieren, zetten we graag een aantal inspirerende Disney-vrouwen in het zonnetje.

Belle uit Belle en het Beest

Belle

Belle is een lieve, zachtaardige boekenwurm, maar dat betekent niet dat ze niet voor zichzelf kan opkomen. Als Gaston iets té opdringerig wordt, heeft ze er geen moeite mee om hem de deur te wijzen (en deze ook nog in zijn gezicht dicht te smijten).

 

Anna uit Frozen

Frozen

Het is de kracht van Elsa die in Frozen duidelijk naar voren komt, maar haar vurige zus brengt een heel andere type kracht ten tonele. Als Kristoff weigert haar te helpen bij haar tocht, accepteert Anna geen ‘nee’. In plaats daarvan koopt ze die wortels en overtuigt ze hem dat het het beste is voor iedereen om de eeuwige winter te beëindigen, en dat doet ze door gewoon zichzelf te zijn.

Ariel uit De Kleine Zeemeermin

Ariel

Ariel is nieuwsgierig en heeft lef, en is heel anders dan de anderen in de zee. Door haar dorst naar kennis en haar inzet om de coolste geheime grot van het koninkrijk veilig te stellen, is ze een echte powervrouw.

Dory uit Finding Nemo

Dory

Dory’s kleine pareltjes van wijsheid vormen een paar van onze favoriete Disney Pixar-citaten aller tijden. Dory helpt Marlin de wereld vanuit een ander perspectief te zien en herinnert ons eraan dat we soms risico’s moeten nemen en moeten loslaten om het leven ten volste te leven. Je moet in jezelf geloven en doorgaan, zelfs als de mensen om je heen willen dat je het niet redt. Het helpt ook als je een beetje walvis kunt spreken.

Nala uit De Leeuwenkoning

Nala

Nala’s schaduw is de schaduw waar we allemaal naar zouden moeten streven: wanneer ze Simba om hulp vraagt en hij slappe excuses bedenkt, accepteert ze dat niet. Nala laat Simba’s trots niet in de weg staan om de troep te helpen. En uiteindelijk is het haar volhardendheid waardoor Simba zich realiseert wat hij moet doen.

Merida uit Brave

Merida

Je mag de onstuimige, wilskrachtige Merida niet onderschatten. Maar in Brave krijgt ze meer compassie en begrip en leert ze wat echt belangrijk is in het leven. Je bent echt een powervrouw als je van je fouten leert en groeit.

Jessie uit Toy Story 2

Jessie

Jessie is een welkome aanvulling op Woody’s bende en bovendien nogal openhartig. Ze heeft veel charme en uitstraling en is niet bang om haar mening te geven

Helen Parr uit The Incredibles

HelenParr

Helen Parr is de belichaming van een supermoeder. Mama Parr laat haar gezin voor al het andere gaan en gebruikt haar moederinstinct en vindingrijkheid om schurken (en haar kinderen) onder controle te houden. Haar legendarische openingszin “Leave the saving of the world to the men? I don’t think so” verdient volgens ons altijd een staande ovatie.

Plezier uit Binnenstebuiten

Joy

We kunnen allemaal wel wat plezier in ons leven gebruiken. Pleziers optimisme en toewijding aan Rileys geluk herinnert ons eraan dat we de uitdagingen van het leven zouden moeten zien als kansen en niet als obstakels.