Disney

TIE Fighter-piñata

Totale tijd
24u

Wie wil nou niet het meest beroemde schip uit een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan maken?

Deze Tie Fighter-piñata biedt plezier voor het hele gezin want iedereen kan meehelpen het schip te maken! Je kunt de piñata zodra die klaar is ook vullen met snoep dat jij lekker vindt en hem vervolgens openslaan! Het perfecte paradepaardje voor ieder feestje.

Dit heb je nodig
 • Grote fles met houtlijm
 • Krant
 • Grote ronde ballon (wordt online en in gespecialiseerde feestwinkels verkocht)
 • Zilververf of zilversprayverf
 • Zwarte isolatietape
 • Lege keukenrol
 • Schuimplaat of karton
 • Meetlint
 • Zwarte markeerpen
 • Zilver zijdepapier
Zo maak je het
 1. Blaas de ballon op en scheur je krant in stroken van 5 cm breed (als je de krant scheurt in plaats van knipt krijg je een gladdere afwerking.)

 2. Plak de eerste laag papier-maché door houtlijm op de stroken krantenpapier te doen en ze op de ballon te plakken. Zorg dat de stroken elkaar iets overlappen om een sterker geheel te maken. Bedek de hele ballon, behalve een vierkantje van 5 cm rond de knoop van de ballon. Breng 2-3 lagen papier-maché aan op de ballon en laat die vervolgens 24 uur drogen.

 3. Als het geheel goed is gedroogd, kun je gaan verven met zilververf of sprayverf. Laat de verf vervolgens drogen.

 4. Gebruik je meetlint en knip de schuimplaat of karton in twee zeshoeken voor de vleugels. Zorg dat de grootte van de zeshoeken in verhouding is met de ballon. Trek een lijn van 1 cm breed vanuit de hoeken naar het middelpunt om de driehoeken te vormen. Vul de driehoeken met zwarte isolatietape. Plak het zilveren zijdepapier op de lege plekken tussen de driehoeken van zwarte isolatietape. Herhaal deze stap voor beide kanten van de twee vleugels.

 5. Teken de ramen op de voorkant van je TIE Fighter met een zwarte markeerstift. Prik de ballon lek en verwijder die. (Zorg ervoor dat de papier-maché helemaal droog is voordat je deze stap uitvoert).

 6. Plak de stukken keukenrol met hete lijm aan het middelpunt van de vleugels. Zodra de lijm is opgedroogd, kun je de vleugels aan de zijkanten van je ballon plakken (een van de vleugels moet het gat bedekken waar de ballon doorheen is gehaald).

 7. Snijd twee kleine spleten aan de bovenkant van de piñata om het garen aan te bevestigen.

 8. Om de snoep in de piñata te stoppen: snijd een klein vierkant in de achterkant om de piñata te vullen. Zodra die is gevuld, kun je het gat afdekken met zilver zijdepapier en papier-maché-plaksel.

Intructies printen