Disney

We ♥ Porgs

Als er één ding is dat wij zeker weten, dan is het wel dat Porgs ongeloofelijk schattig zijn. Nog niet bekend met deze schattige, kleine beestjes uit een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan? Bereid je dan maar voor op je allernieuwste obsessie!

De afgelopen tijd zijn wij gretig elk beetje informatie over Star Wars: The Last Jedi aan het verzamelen geweest. Je kan je dus voorstellen dat wij dolgelukkig waren toen LucasFilm ons over Porgs vertelde! Deze harige wezentjes, met hun grote ogen en kleine vleugels maken zachte krijs-geluidjes terwijl ze rondwaggelen en jij krijgt ze binnenkort te zien in Star Wars: The Last Jedi… Oké, neem maar een momentje om dit extreme niveau van schattigheid te laten bezinken.

De inspiratie achter de Porgs kwam van de papegaaiduikers die de filmmakers tegenkwamen tijdens het filmen van de laatste scènes van Star Wars: The Fore Awakens op het Ierse eiland Skeiling Michael. De schrijver en regisseur van The Last Jedi, Rian Johnson zei “if you go to Skellig at the right time of year, it’s just covered in puffins, and they’re the most adorable things in the world.” Hij vervolgde met, “when I was first scouting there, I saw these guys, and I was like, oh they are part of the island. And so the Porgs are in that realm.

Alhoewel Porgs super schattig zijn in onze ogen, zijn wij er ondertussen ook achtergekomen dat zij voor best wat problemen kunnen zorgen, erg ondeugend zijn en vaak op plekken belanden waar zij niet erg gewild zijn – ze wandelen zelfs weleens de Millennium Falcon in, tot ergernis van Chewbacca.

Wij zijn er helemaal klaar voor om Star Wars: The Last Jedi in de bioscoop te bekijken en kunnen niet wachten om deze nieuwe alien wezens te ontmoeten. In de tussentijd, shop je alle nieuwe Star Wars: The Last Jedi producten via Bol.com!