Disney

The Lion King make-up inspiratie

Afrika ontwaakt. Een nieuwe dag. Een nieuw leven. Welkom in het rijk van The Lion King.

Diep in dit kloppende hart van Afrika ligt het grillige pad naar volwassenheid. Voor de pasgeboren leeuwenwelp Simba is de ‘circle of life’ zojuist begonnen. Een adembenemend verhaal over hoop, avontuur, moed en liefde. Volg Simba tijdens zijn gevaarlijke reis en beleef hoe een kleine leeuw uitgroeit tot machtige koning.

Koning der Musicals

Bereid je voor op een theaterspektakel dat al je verwachtingen overtreft. Zet al je zintuigen op scherp voor Disney’s The Lion King, de Koning der Musicals in het AFAS Circustheater Scheveningen. Laat je meevoeren naar de Afrikaanse savanne en leef mee met het verhaal van Simba, de toekomstige leeuwenkoning. Reserveer nu!

Om alvast helemaal in de stemming te komen hebben we twee make-up inspiratie moodboards, zodat je jouw kids, of jezelf, kunt transformeren tot Rafiki of Nala.

De heldere kleuren van de kostuums en make-up van The Lion King zijn heel erg geïnspireerd op de wereldwijde cultuur, rituelen en tradities. Pak je kwasten en mix-tools en ga aan de slag!

Rafiki

De heldere rode, blauwe en gele kleuren van de make-up van Rafiki verwijzen naar de contouren van de mandril. De make-up is ontworpen om het eigenzinnige karakter te benadrukken en haar kwaliteiten als spiritueel genezer te versterken. Bekijk het inspiratiebord voor Rafiki hieronder om te zien hoe de look voor het personage zich heeft ontwikkeld.

Links is de look voor Rafiki helemaal af en rechts staat de alledaagse look, geïnspireerd op het moodboard en de prachtige kleuren van de Afrikaanse zonsondergang van de wijze profeet. We houden ervan!

Nala

De look van Nala is geïnspireerd op de Wodaabe-stam die bekend staan om hun schoonheid, gedetailleerde kleding en rijke culturele ceremonies. Bekijk het inspiratiebord voor Nala hieronder en voeg kenmerken van een sterke krijger toe aan je dagelijkse make-uproutines.

Links staat de look van Nala die klaar is om het podium op te gaan. De oranje gloed rond haar gezicht dient als een masker en lijkt op Pura, een gele pasta die de stam gebruikt voor ceremonies. Het doel van de make-up is haar eruit laten zien als een sterke krijger. Rechts staat de look die is geïnspireerd op Nala met diep gele en oranje oogschaduw met witte stippen om de look tot de verbeelding te laten spreken.