Disney

Iejoor-paasei

Totale tijd
1u

Vier Pasen met Poeh en zijn vrienden door je ei om te toveren tot een Iejoor-paasei!

Met wat karton, garen en een ei tover je hem in tot een leuke paasdecoratie.

Dit heb je nodig
 • Houten ei, idealiter met een vlakke onderkant (wordt verkocht in knutselwinkels en online) en anders volstaat een hardgekookt ei met barst.
 • Afplaktape
 • Een klein stukje zachte knutselspons
 • Blauwe acrylverf
 • Schaar
 • Keukenpapierrol
 • Lijmafdichter en een zachte kwast om die aan te brengen
 • Knutselpapier (blauw en magenta)
 • Goedkope lijm en een harde kwast om die aan te brengen
 • Liniaal
 • Zwarte, watervaste stift met dunne punt
 • Zwart garen
 • Potlood
Zo maak je het
 1. Plak een stuk van de afplaktape rond het onderste deel van het ei, waarbij de bovenste rand op 2 cm van de onderkant van het ei zit en zorg dat de tape goed vastzit. Verf het ei met de spons blauw en laat dat dan drogen. (Tip: een stuk opgerold papier dat is vastgemaakt met een nietje of plakband, is een goede standaard om het ei op te zetten terwijl de verf droogt.)

 2. Knip 5 cm van de rol. Knip de rol aan de achterkant open en knip zoals is weergegeven de bovenste rand aan de voorkant bij om een schelpvorm te maken. Hierdoor kan de ronde onderkant van het ei (de snuit van Iejoor) worden gezien als de decoratie helemaal af is.

 3. Laat de uiteindes van het karton elkaar overlappen en niet zo aan elkaar om een rol te krijgen met een breedte van ongeveer 3 cm. Verf de rol blauw en laat die drogen.

 4. Knip een stuk van 5 cm van de rol. Knip de rol aan de achterkant open en knip zoals is weergegeven de bovenste rand aan de voorkant bij om een schelpvorm te maken. Hierdoor kan de ronde onderkant van het ei (de snuit van Iejoor) worden gezien als de decoratie helemaal af is.

 5. Print de sjabloon. Doe wat lijmafdichter over de ogen en laat die drogen (dit duurt slechts kort). Gebruik de andere sjabloononderdelen ondertussen als patronen om de aangegeven onderdelen uit het gekleurde knutselpapier te knippen.

 6. Plak de binnenoorstukken van magenta op de buitenste blauwe oren. Vouw elk oor zoals weergegeven door de helft zodra de lijm is gedroogd. Vouw dan een stukje van de bovenkant van elk oor om om een lipje van 0,6 cm te vormen.

 7. Vouw de oren en knip het bovenste gedeelte zoals wordt weergegeven een beetje bij, zodat het oor smaller is op de plek waar dat aan het hoofd komt.

 8. Haal de tape van het ei. Teken dunne een verticale lijn over het gezicht van het ei waarbij je bovenaan begint en de lijn helemaal doortrekt naar beneden. Ga met de zwarte stift over de lijn.

 9. Knip de ogen uit en plak ze zo op het ei, dat de onderkant van de ogen op ongeveer 0,6 cm van de niet-geverfde snuit, en de zijkanten van de ogen op 0,3 cm van de middellijn zitten.

 10. Teken de andere gezichtskenmerken: wenkbrauwen die 0,3 cm boven de ogen zitten, een paar rimpels op de snuit en een korte rechte mond van 0,3 cm die 1,5 cm onder de lijn van de snuit zit, en een paar kleine, ovale neusgaten die op 1 cm van elkaar zitten. Trek de lijnen voorzichtig met de zwarte stift over.

 11. Verf een beschermende laag lijmafdichter op het ei en ga daarbij direct over het papier heen om dat af te dichten en het ei een lichte glans te geven. Dek de rol en beide kanten van de oren ook af.

 12. Voor de haren van Iejoor kun je een stuk zwart garen gebruiken, waarmee je een aantal andere korte stukjes zwart garen bij elkaar te bindt. Pluis de uiteindes van het garen uit en knip ze tot de juiste lengte af. Plak het geheel dan bovenop het ei.

 13. Plak ten slotte zoals wordt weergegeven de bovenkant van beide oren aan de zijkanten van het ei. Zet het ei op de rol zodat jouw Iejoor-decoratie klaar is voor Pasen.

Instructies printen

Misschien vind je dit leuk: